luni, 21 decembrie 2015

Prajitura Snickers



Baza:
- 1/4 cup unt de cocos
- 1/3 cup cacao
- 2 lg indulcitor
- 1 lg lucuma/maca
- 21 g unt de cacao
Nougat:
- 1/2 cup unt de arahide
- 1/4 cup unt de cocos
- 2 lg indulcitor
- 1/2 lg-ta pudra de vanilie
Caramel:
- 130 g curmale 
- 60 g unt de arahide
- 28 g unt de cocos
- 2 lg apa calduta
- un praf de sare
Topping:
- 30 g caju 

Pentru baza se topeste untul de cacao si cel de cocos si se amesteca bine, cu un tel, cu restul ingredientelor.
Se pune forma in congelator pana se intareste.
Pentru crema se topeste untul de cocos si se amesteca bine cu untul de arahide, indulcitorul si vanilia.
Se adauga peste baza si se pune din nou la congelator.
Crema caramel se obtine prin mixarea curmalelor (hidratate 30 min. in apa calduta) impreuna cu untul de cocos topit, untul de arahide, apa si praful de sare. Crema iese mai fina daca blenderul este peste 1000 w.
Pentru topping prajim putin intr-o tigaie alunele caju si apoi le tocam si le adaugam peste caramel apasand usor sa intre in crema.
Se pune din nou prajitura in congelator pana se intareste.
Se scoate forma din congelator , se tine 10 minute la temperatura camerei si apoi se portioneaza.
Se pastreaza la frigider.
Forma in care am facut prajitura este 28/9 cm.
(1 cup= 250 ml)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...