sâmbătă, 12 martie 2016

Sos cu ciuperci


Ingrediente:
- 1/3 cana faina
- 2 1/2 cani apa
- 1 lg vegeta naturala
- 1 lg. sos de soia
- 2 lg. fulgi de drojdie inactiva
- 1 foaie de dafin
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 lg ulei
- 1 conserva mica de ciuperci
- 1/2 lg-ta oregano

Se calesc intr-o cratita ceapa, usturoiul si ciupercile in ulei cu putina apa. Se adauga restul apei, sosul de soia, fulgii de drojdie, foaia de dafin, oregano si fierbem 5 minute.
Separat se dizolva faina in putina apa, se adauga la compozitia din cratita si se mai fierbe 5 minute, pana se ingroasa.
Este un sos foarte bun si poate fi servit cu drob, chiftelute, paste, mamaliguta, etc.
Eu am servit sosul alaturi de chiftelute de tofu si nuci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...